top of page
Abstract Architect

Business Development

Onder Business Development verstaan wij: alles wat een bestaand bedrijf kan helpen om vooruit te komen en ook het opstarten van nieuwe bedrijfsactiviteiten. Voor een deel bestaat het werk uit het aan elkaar knopen van relaties. Voor een ander deel is het een vorm van adviseren.

Hieronder kunt u er iets meer over lezen:

We zeiden het al: voor een deel bestaat ons werk uit het aan elkaar knopen van relaties. Daarbij heeft de ene relatie iets te bieden waar een andere relatie behoefte aan heeft: een afzetkanaal, nieuw kapitaal of leenfinanciering, een bepaald soort dienstverlening, de mogelijkheid tot samenwerken op een deelterrein dat beide bedrijven raakt. Ook kunnen we bedrijven helpen om een passende oplossing te vinden bij hun zoektocht naar geschikt personeel.

Voor een ander deel is het adviseren zoals: meeschrijven aan een businessplan, meedenken bij de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsconcepten of producten, conflictoplossing of fungeren als 'praatpaal' bij zakelijke beslommeringen. Voor wat dat laatste betreft, het zorgvuldig formuleren van het probleem tegenover een derde brengt soms al de kern van een oplossing mee.

Vaak gaat het dan om zaken die niet binnen het bedrijf zelf besproken kunnen worden, bijvoorbeeld vanwege vertrouwelijkheid. Soms zijn we dan ook het klankbord dat de ondernemer intern mist.

Aan de hand van enkele voorbeelden uit het verleden kunnen we een duidelijker beeld schetsen van deze activiteiten. Uiteraard noemen we geen namen en zijn we voorzichtig met de bedrijfsomschrijving. Ook op dit terrein is vertrouwelijkheid van groot belang.

Voorbeelden
  • Een metaalbedrijf helpen aan een ontwikkelaar die niet alleen een nieuwe locatie voor ze bouwt maar tevens met de eigenaren van het bedrijf de oude locatie herontwikkeld.

  • Conflictbemiddeling tussen twee partners van een kantoor dat zakelijke dienstverlening aanbiedt. Het kantoor bestaat nog steeds.

  • Een interimmanager aan een nieuwe opdracht helpen.

  • Een nieuw zorgconcept mee ontwikkelen (binnen de WMO) dat gemeenten mogelijkheden biedt voor ernstig zieke inwoners, meeschrijven aan het businessplan en ondersteuning bieden bij aantrekken van financiering.

  • Opzetten van een sportschool in een niche markt.

  • Ontvlechten van de belangen van een familie in een aantal vastgoed vennootschappen om de familieband verder te beschermen als men zakelijk samen niet verder kan.

  • Een nieuw diensten concept in de onroerend goedwereld mee ontwikkelen.

  • Een advocatenkantoor aan een nieuwe partner helpen.

  • Een aannemer helpen aan nieuwe opdrachten.

  • Een nieuw concept mee ontwikkelen dat het mogelijk maakt om een eigen zeiljacht te hebben dat geen geld kost maar vaak zelfs geld opbrengt.

Dit zijn wat voorbeelden. Soms zullen we ook nee zeggen als we denken dat het niet op onze weg ligt.

White Structure

Neem contact met ons op

We zorgen dat we zo snel mogelijk reageren

Back to Top

BACK TO TOP

logo alleen Maquis def kopie.jpg
bottom of page